In het voorjaar van 2009 vormt zich in Arnhem een uniek muziekgezelschap. Barend van der Pol  Ronnie van Silfhout en Sander Roerdink bedenken LA ZONA en bijpassende muziek. In de vele muzikale omzwervingen vanaf dat moment, waarbij het gezelschap In wordt aangevuld met muzikanten van diverse pluimage, kenmerkt de groep zich vooral in een zoektocht naar de juiste stijl met steeds weer één terugkerend karakter: sfeer.

In 2014 verzorgt LA ZONA de muzikale omlijsting omtrent het kinderboek ‘De Sterrenplukmachine’. Via de boekpresentatie, waarbij een complete show wordt opgevoerd met ballet, zang, beeld en geluid, belandt de groep in het theater, een plek waar het zich gelijk thuis voelt. De show van ‘De Sterrenplukmachine’ wordt hierna nog diverse keren, in diverse variaties, opgevoerd.

In 2015 heeft LA ZONA zich muzikaal versterkt met klarinettist/saxofonist Erik Laarman en is druk doende met het schrijven van muziek voor het project ‘De Zee Vonkt’. De instrumentale muziek kenmerkt zich door pakkende melancholische thema’s en wordt een aantal maal met ondersteuning van altvioliste Mieke Gijzels live gebracht.

LA ZONA zoekt naar verbinding en vindt dit in de vorm van schrijver/performer Jan Eikelenboom (Romheen). In 2017 zijn zij ‘Romheen met LA ZONA’ gestart. Er is sprake van een vlammende samenwerking, in twee maanden ontstaat een splinternieuw repertoire. Liedjes met verhalen waarin noten als woorden klinken, en woorden als muziek. Te zien op diverse podia en te lezen en te beluisteren op boek en cd. Het boek en de cd zijn te koop via de website.

Speciaal voor het 3Oever Festival heeft LA ZONA  in 2018 samengewerkt met Choreograaf Steffie van Leth van Sji Parts. Twee dagen van het festival was de tentoonstelling “Harteklank” te beleven in de monumentale protestantse kerk in Gendt.

In het najaar van 2018 heeft Romheen met LA ZONA een nieuwe show gepresenteerd, KIER. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de twee danseressen van LEF. Line Francken en Floor Nobbe. In het jubileumjaar 2019 bestaat La Zona 10 jaar en zal de show KIER op meerdere podia en festivals te zien zijn. Voor KIER is ook een nieuwe cd opgenomen. De cd “KIER” is te koop via de website.

In 2019 werkt Romheen met LA ZONA samen met kunstenaar Peter Maria R. Bij 7 kunstwerken wordt muziek en tekst gemaakt en op bijzondere wijze aan het publiek tentoongesteld.

Jan Eikelenboom – woorden

Barend van der Pol – gitaar

Ronnie van Silfhout – bas/toetsen

Sander Roerdink – drums

Erik Laarman – saxofoon/klarinet

Jean-Paul Pino – trompet/trombone