La Zona

Home / Bio

Bio

In het voorjaar van 2009 vormt zich in Arnhem een uniek muziekgezelschap. Barend van der Pol  Ronnie van Silfhout en Sander Roerdink bedenken LA ZONA en bijpassende muziek. In de vele muzikale omzwervingen vanaf dat moment, waarbij het gezelschap In wordt aangevuld met muzikanten van diverse pluimage, kenmerkt de groep zich vooral in een zoektocht naar de juiste stijl met steeds weer één terugkerend karakter: sfeer.

In 2014 verzorgt LA ZONA de muzikale omlijsting omtrent het kinderboek ‘De Sterrenplukmachine’. Via de boekpresentatie, waarbij een complete show wordt opgevoerd met ballet, zang, beeld en geluid, belandt de groep in het theater, een plek waar het zich gelijk thuis voelt. De show van ‘De Sterrenplukmachine’ wordt hierna nog diverse keren, in diverse variaties, opgevoerd.

In 2015 heeft LA ZONA zich muzikaal versterkt met klarinettist/saxofonist Erik Laarman en is druk doende met het schrijven van muziek voor het project ‘De Zee Vonkt’. De instrumentale muziek kenmerkt zich door pakkende melancholische thema’s en wordt een aantal maal met ondersteuning van altvioliste Mieke Gijzels live gebracht.

LA ZONA zoekt naar verbinding en vindt dit in de vorm van schrijver/performer Jan Eikelenboom (Romheen). In 2017 starten zij ‘Romheen met LA ZONA’. Er is sprake van een vlammende samenwerking, in twee maanden ontstaat een splinternieuw repertoire. Liedjes met verhalen waarin noten als woorden klinken, en woorden als muziek. In 2017 te zien op diverse podia.

Jan Eikelenboom – woorden
Barend van der Pol – gitaar
Ronnie van Silfhout – bas
Sander Roerdink – drums
Erik Laarman – saxofoon/klarinet